dijous, 10 de desembre del 2020

Lectura dramatitzada "La correspondència de Margarida Xirgu"

 Ahir vam tenir el goig de poder gaudir via Youtube d'un directe, la lectura dramatitzada de "La correspondència de Margarita Xirgu".

La posada en escèna va ser a càrreg de l'actriu i escriptora Àngels Bassas i de la violoncel·lista Esther Vila, i agafada del llibre Margarita Xirgu EPISTOLARIO de Francesc Foguet i Manuel Aznar Soler, editat per Biblioteca del Exilio

L'espectacle només es va poder seguir en directe i no us podem oferir cap gravació, esperem que la majoria de vosaltres el poguéssiu gaudir. El que si us podrem oferir són unes quantes fotos de les actrius mentre feien la seva actuació.


 

També us volem parlar d'elles i de la seva trajectòria. Així doncs, comencem amb l'Àngels Bassas. Segurament, tots la coneixeu de veure-la en sèries de televisió, al teatre o fins i tot al cinema. Ha obtingut el Premi de la Crítica en dues ocasions, una d'elles pel seu treball a Amfitrió, de Molière, i l'altra a La Senyoreta Júlia, de Strindberg. I, com a millor actriu en la seva interpretació de El rei Lear, va guanyar un premi Max.

Però, potser no la coneixeu tant com a escriptora. L'Àngels va començar escrivint llibres per a infants, una col·lecció formada per 8 volums i editat per La Galera, PATATU. I, l'any passat, el 2019, Cruïlla li va publicar La maleta de la memòria, un llibre per a nens i compromès amb la causa de l'Alzheimer.

A part, ha fet altres llibres per adults, Dóna't, editat per Edicions 62, i que va quedar finalista del Premi Pla de Literatura l'any 2015. I, la seva darrera novel·la, La vida té aquestes coses, publicat per la mateixa editorial el 2018.

I, això no és tot, també té escrites cinc obres de teatre. I ja sabeu, podeu demanar-nos els seus llibres i si no els tenim a la nostra biblioteca, us els podem cercar i fer arribar igualment. Vosaltres, demaneu.



L'Esther Vila, ha sigut membre de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), de l'Orquestra Simfónica del Vallès i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. També col·labora habitualment amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra de Cambra d'Andorra (ONCA), l'Orquestra Sinfónica de Asturias, l'Orquestra de l'Opera d'Avignon, entre d'altres.

Actualment, és membre del Quartet Festino Baroco i del Quartet Ressonància.

També ha participat en moltes produccions de Teatre Musical i en diversos Festivals de Jazz Nacionals i Estrangers

A més a més, és professora de violoncel a l'EMM de Sant Boi i a l'EMM de Sant Andreu.





Ja ho podeu veure, dues grans artistes, i un gran espectacle representat per tots els lectors i lectores de la Biblioteca Municipal Prudenci Bertrana de Riudarenes. Tot un honor i un grapat de CULTURA.


Us deixem algunes imatges més dels moments de la representació.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

HORA DEL CONTE: La ruta del ratolí carter

Avui toca conte! i hem triat La ruta del ratolí carter de Marianne Dubuc i editat per Juventud. Acompanyarem a aquest petit carter a reparti...