dilluns, 23 de novembre del 2020

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

 Estem dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Des de la Biblioteca Municipal Prudenci Bertrana, volem posar-hi el nostre granet de sorra. Per aquest motiu, us volem recomanar dues lectures.

En primer lloc: Una ética de la tierra, escrita per Aldo Leopold. Un autor nascut el 1887, i que va dedicar tota la seva vida als boscos i a la natura. Aquesta obra, la va escriure just abans de la seva mort, i ha sigut font d'inspiració de diverses generacions d'ecologistes. Leopold va comprendre la terra com un sistema ecològic dinàmic i com una comunitat moral on tots els éssers en formem part.

En segon lloc: Residu zero, com reactivar l'economia sense carregar-se el planeta de Joan Marc Simon. Qui ens explica què és la filosofia Residu zero. Utilitzant els nous avenços en el món de la investigació en el camp tecnològic i social, es tracta de dissenyar un sistema de gestió de recursos, no pas residus, de forma circular, sense tòxics, que no ens faci dependre de zones llunyanes i sovint amb conflictes, i que generi ocupació local i de qualitat.

Bona lectura a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

HORA DEL CONTE: La ruta del ratolí carter

Avui toca conte! i hem triat La ruta del ratolí carter de Marianne Dubuc i editat per Juventud. Acompanyarem a aquest petit carter a reparti...